Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
Tukaj lahko predlagate nove teme in to >> Sodelovanje in pogovori o skupni strani in projektih >> Povabilo k sodelovanju
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1080380312

Message started by Devi on 27.03.2004 at 10:38:32

Title: Povabilo k sodelovanju
Post by Devi on 27.03.2004 at 10:38:32

Društvo za osvoboditev živali
in njihove pravice
Ostrožno pri Ponikvi 26, 3232 Ponikva
Tel.: 03/5763-303
Spletna stran: www.osvoboditev-zivali.org
E-mail: info@osvoboditev-zivali.org

Dragi prijatelji živali!

V začetku naj se vam na kratko predstavimo: Smo društvo delujoče na področju Slovenije. Že samo ime društva govori o področju našega delovanja: Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice. Pri tem imamo v mislih vse živali, kajti menimo, da so živali bitja, ki jih preveva isti dih življenja kot ljudi. Živimo v času, ko se zavest človeka že dviga iz okov tradicionalnih razmišljanj in sluti svoj resnični izvor. Pot osvobajanja iz grobih in ozkogledih vzorcev razmišljanja pa nam prinaša tudi spoznanje, da nismo priklenili samo sebe, temveč smo v ujetništvo in teror pahnili tudi svoje sostvaritve - živali. Na milijone živih bitij životari v hlevih množične živinoreje, milijone stvaritev konča pod streli lovskih pušk, milijone živali trpinčijo v laboratorijih v imenu znanosti in tako imenovanega napredka. Vsi, ki čutimo pripadnost človeški vrsti, se lahko te pripadnosti v trenutku sramujemo. Odgovornost je na nas in tisočletja trajajoč dolg, ki ga imamo do živali in matere Zemlje, je potrebno poravnati. Vemo, da se tega zaveda malo ljudi, zato po svojih najboljših močeh skušamo informirati ljudi o povezavah med množično živinorejo in ekološkimi probemi, med uživanjem mesa in vedno novimi boleznimi, med porušenim ravnovesjem v naravi in lovom...


Ob dnevu Zemlje Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
organizira mirni protestni shod
24. aprila 2004 ob 11h, v parku Zvezda v Ljubljani


To srečanje naj bo protest proti vsem oblikam mučenja in izkoriščanja živali. Trenutno zelo aktualna problematika v naši deželi je odstrel medvedov, volkov in risov. Predvidevamo, da ima vaše društvo (zveza) za sabo že daljše obdobje delovanja kot naše, zato bi nam bile dragocene vaše izkušnje, pa tudi vaše gradivo, vaši argumenti, ki se jih poslužujete ob soočenjih z nasprotno stranjo (npr. alternativa lovu). Zavedamo se, da bolj kot postajamo glasni in vidni, močnejši bo pritisk nasprotne strani, zato bi nam prav prišle razne strokovne študije in dognanja, ki bi podkrepila naše trditve, da lov ni potreben. Če nam je srčnost naša pogonska moč, naj nam bo znanje naše orodje.

Če tudi vaše društvo podpira prizadevanja, ki so cilj našega društva, vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite v Ljubljani, v soboto 24. aprila. Če je možno, lahko prinesete s seboj svoje transparente in napise. Prosimo vas, da nas o vaši udeležbi obvestite najkasneje do 15.4.2004. Če ste pripravljeni na shodu v Ljubljani sodelovati tudi z govorom, bomo tega zelo veseli, saj bo obogatilo naš shod in poudarilo njegovo mednarodnost. Tudi o tem nas obvestite do omenjenega datuma, da vas bomo uvrstili v naš program. Priporočamo, da govori niso daljši od 5-10 min.

Pokažimo javnosti, da Slovenija lahko še bolj obogati Evropo, če lahko ustavimo poboj živali in podpremo življenje v gozdovih in naravi nasploh.

Prijateljski pozdrav,
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice,
Predsednik: Stanko Valpatič

Ljubljana, 22.3.2004

Title: Re: Povabilo k sodelovanju
Post by Kali on 27.03.2004 at 16:22:18

Kul Devi za tole. Sem jih že obvestila o situaciji glede jelenje družinice.
Mogoče oni kaj več vejo. :)

Title: Re: Povabilo k sodelovanju
Post by Kali on 30.03.2004 at 18:04:34

nč še niso odgovorili :-/

Title: Re: Povabilo k sodelovanju
Post by Kr_eden on 30.03.2004 at 20:12:51


Petra. wrote on 30.03.2004 at 18:04:34:
nč še niso odgovorili :-/


Ja, ja.

Oni so proti mučenju živali, ne pa za shrambo živali  ;D

Pa hladilnikov jim sigurno primankuje  :D :D :D :D :D :D

Title: Re: Povabilo k sodelovanju
Post by ja in on 21.07.2009 at 12:51:27

...nic od soncnega sija...
...forum spam (mesa strene klifovim pajkcom :o).

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.