Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
Tukaj lahko predlagate nove teme in to >> Sodelovanje in pogovori o skupni strani in projektih >> povezovanje na forumu
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1037299480

Message started by A. on 04.11.2002 at 10:37:30

Title: povezovanje na forumu
Post by A. on 04.11.2002 at 10:37:30

ah, gape je premaknu na nedostopno mesto un dobr thred, na katerem smo se full naučil, na katerem smo vidl, da smo skupina, vidl da smo v bistvu ena velika družina in da če nekdo trpi, da vsi trpimo, zato bom tule not dal možnost, da stvari uredimo z tem, da pogledamo nazaj, da si podamo roke in da spoznamo svoj del odgovornosti in tako za naprej uredimo stvari drugače.

ne ni bilo narobe da se te stari dogajajo, ni bilo narobe da smo zašli, in prav je da sedaj vse postavino na pravo mesto in prenesemo to pozitivno izkušnjo tudi vsem ki bodo za nami ustvarjali na tem forumu, morda tudi ko nas žedolgo časa ne bo.
Smo duhovna bitja in če je kje potem je ta prostor tu namenjen temu, da sodelujemo in da skušamo na prijateljski način uredit zadeve. Vsi imamo tudi razvito zavedanje in spoštovanje, da če se stvari naredijo narobe da jih poskusimo popravit, ne glede na to kako gledamo na dogajanje, to so včasih težke izkušnje, ki zaradi neizkušnosti, hitrosti, nerazumevanja, včasih zaidejo iz poti.

Toda te izkušnje nas bogatijo, nas dvignejo in povežejo, takrat ko gremo skupaj skozi takšno izkušnjo se na začetku zdi, da je brezvezna, nepotrebna da smo neumni, vendar ni tako skozi to se oblikuje skupinski duh, skozi to opažamo našo soodvisnot našo ranljivost in skozi to se povežemo, skozi to postanemo prijatelji in boljši ljudje.

večkart se moramo na ta račun čemu odpovedat, večkrat it čez sebe ampak potem padejo najtrši in najbolj zagrizeni vzorci, skupaj jih premagamo in skupaj nadaljujemo po skupni poti. Vemo da se en od drugega učimo in da nam drugi kažejo pot tudi ko se zdi, da smo popolnoma zašli in ko se uredi postanemo boljše osebe in boljši priajtelji.

In to daje temu forumu in našemu priajteljstvu tisti globji pečat, pečat da karkoli se dogaja se trudimo skupaj razumet, uredit in si pomagat. To je stvar ki nas povezuje in tako daje nekaj kar si vsi želimo bližino in sprejemanje, ljubezen in sočutje. V takih trenutkih spoznamo da je naše poglede težko prenest drugim ampak s skupnimi močmi in upoštevanje, včasih z drobno prijateljsko gesto naredimo več kot s tisoč besedami.

vabim vse da se dobimo ta četrtek na chatu, da tam izvedemo indijanski obred govoreči krog(al pa kaj takšnega) tam izrazimo vse naše strahove, želje, sanje in upanja, delimo modrosti, spoznanja in tako naredimo skupaj gesto prijateljstva, ki nas bo povezovala še dolgo potem ko bodo naše besede zapisane na chatu.

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by Marjana on 04.11.2002 at 10:54:56


wrote on 04.11.2002 at 10:37:30:
vabim vse da se dobimo ta četrtek na chatu, da tam izvedemo indijanski obred govoreči krog(al pa kaj takšnega) tam izrazimo vse naše strahove, želje, sanje in upanja, delimo modrosti, spoznanja in tako naredimo skupaj gesto prijateljstva, ki nas bo povezovala še dolgo potem ko bodo naše besede zapisane na chatu.


A., glede na to, da je četrtek namenjen drugi stvari, je Borutov večer za šloganje, a si ga kaj vprašal če se strinja s tem?

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by A. on 04.11.2002 at 11:17:15

borut a se strinjaš s tem?

predlagam takole ob 19 se dobimo gor, borut šloga ostali pa delimo spoznanja in bo vsem dobro...

če bo kater drug dan tudi prav...

borut a bi skupaj oblikovala še vabilo za sončno pošto, da obenem damo obvestilo za chat in da se tudi ostali lahko spoznajo med sabo?

vse ostale pa prosim za pomoč pri pripravi večera, predlagajate in dodajte sem gor ideje, izkušnje... da bo večer boljši, da bomo s skupnimi močmi še bolje uspeli povezat naše bivanje forumu in chatu.

mogoče lahko pomaga tudi knjiga zdravilni obredi howard d silverman.

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by Devi on 04.11.2002 at 12:41:32

Aleš, meni se zdi vecer za obrede čudovita ideja, saj sem tud jaz ravno prejšnji teden to knjigo brala in mi je dala za mislit.

Bi pa en drugi dan v tednu izbrala za tak chat...tale večer vedeževanja je Borutu ful pomemben, on je tam kralj, on tam dela in za to prispeva celega sebe in tako naj tudi bo...mislim, da z Andresom vedeževanje dobro furata in sta ga porihtala točno tako, kot jima paše...

vem, da ima tvoj predlog najboljši namen, ampak se po moje tepe z njuno vizijo...in tvojo organizacijo ;D
bom pa vesela, če bo ideja o obredih zalaufala, se mi prima zdi in če bo speljana, bom z veseljem sodelovala in probala kaj prispevat...

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by Borut on 04.11.2002 at 13:30:10


m wrote on 04.11.2002 at 10:54:56:
A., glede na to, da je četrtek namenjen drugi stvari, je Borutov večer za šloganje, a si ga kaj vprašal če se strinja s tem?


Lahko pridete kadar hočete.

Zberite se na chatu v četrtek in napravite obred. Fizično prisotnost ne morem zagotoviti do 21.30. In tudi če pridete po 21.30 tako ali tako povlečem vsakega posameznika k meni v privat sobo in tako sploh ne vem, kaj se dogaja v default sobi. Tam je Andres.

Aleš: Hvala za povabilo a raje odklonim. Sem v fazi reorganizacije chat večera, sem v reorganizaciji načina dela, tako da se raje ne širim, če za to še nisem pripravljen.

Devi: Na četrtkovem večeru sploh nisem kralj. Na četrtkovem večeru se učim in ko končam sem izredno zmartran. Kralj je tisti, ki kaže s prstom na delo.

Tako da lahko pridete kadarkoli, delate karkoli, jaz tako ali tako delam.

Borut

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by Andres on 04.11.2002 at 13:35:00

Obred!

Meni se zdi, da vi eno knjigo al en članek preberete in bi že tekli na vse mogoče obrede. Vsak obred, naj bo ta kakršnekoli  vrste  zahteva vodjo in vodja naj bi bil strokovnjak na tem področju.
Lahko se gremo Človek ne jezi. Tam ne potrebujemo strokovnjakov.

Andres

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by EvaZh on 04.11.2002 at 13:38:05

:( A dej no, pr človek ne jezi se, me je zmeri brat premagou...   ::)
Pa se bom šla, če boš skripto zanj napisou  ;D
;)

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by A. on 04.11.2002 at 19:44:29

andres to bo bl pogovor kot obred, pa še tak mali in lep bo, vsak bo dodal svoje, da se spoznamo, da mal pomodrujemo, da se spoznamo, nč kaj velikega, pač en tak lep trenutek bomo delil tam.

devi al boš pomagala, bi bil ful vesel, prov ujema se da sva prebrala knjigo, sploh pa bi bil vesel tud, da andres pomaga, četrtek se mi zdi res dobr večer, k smo ga tolk omenjal je prav, da mu damo novo možnost in da se tam dobimo zato, da poskusimo najti pot naprej, da se poskusimo spoznat, tolk sej veš več ni treba...

torej se dobimo v zato da se si delimu upe, strahove, želje o večerih na chatu in da se poveže ves forum, ki da se bomo poznali in razumeli da smo v bistu ena velika družina in da skupaj nadaljujemo pot kot prijatelji. Na forum je prišlo toliko novih ljudi in idej da je nekaj tako dobrega kot povezovalni obred prav fino naredit, nas simbolno poveže in združi naša razmišljanja, tam nihče ni pameten tam nihče ni glavni, tam vsi samo povemo svoje mnenje, povemo kaj si želimo, kaj smo občutili in kako bomo delali naprej.

pogelj kar se obredov tiče andres pa tole, sam mam ogormno znanja iz določenih področij, samo vedno sem ga predajal skozi neke obrede, sam takrat tega še nisem vedel, če ga nisem smo se takoj zapletl, sedaj ko to vem, vem da je obred nekaj najlepšega kar se doživel. tam se povežejo očetje s sinovi, matere in hčerke, fantje in punce tam se odpreš, spoznaš da nisi sam in da imajo vsi želje upe in strahove, samo znanje je hladno, obred mu da toplino in globji pomen učenja.

res bi bil vesel, če pomagate pri pripravah, vesel bi bil da vas pride čim več, povebite vse, ki jih dolgo časa niste videli, povabite vse ki jih še ne pozante a so vam zanimivi...
lahko povabite vse s katerimi bi radi delili občutke, sanje, želje, skupaj bomo šli skozi proces dajanja in sprejamnja in skozi proces odpuščanja in grajenja. vsak zase a vednar skupaj.

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by A. on 05.11.2002 at 15:21:18

torej bo povezovanje skupine v četrtek ob 21.30, tako da bomo skupi začel potem pa bo borut delal mi pa  bomo delili občutke in iskali skupno pot

vabim vse na forumu, da napišete svoje namene kaj bi radi, da se ta večer pogovorimo, kaj bio radi delili z vsemi, kaj je tisto kar nas druži tu gor...

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by EvaZh on 05.11.2002 at 15:36:24


wrote on 05.11.2002 at 15:21:18:
vabim vse na forumu, da napišete svoje namene kaj bi radi, da se ta večer pogovorimo, kaj bio radi delili z vsemi, kaj je tisto kar nas druži tu gor...


Če ne druzga, bom 'prisegala' na humor, pa tipkala tolk, da nawte mogl sledit  :-/
To, je če bom u četrtek tut take volje, kot ned. + pon.   :)

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by A. on 05.11.2002 at 18:19:27

namen srečanja je povezovanja
namen je da kot velika skupina ugotivimo kaj nas druži
namen je to da se bolj spoznamo
namen je da se zavedamo zakaj smo skupaj tu in da najdemo skupno pot dalje
namen je da delimo občutke, strahove, pričakovanja, sanje

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by A. on 05.11.2002 at 18:24:44

marjana me je prosila da bi prestavili obred, nazaj na 19 uro ali na drug dan.

vsekakor se mi zdi prav da upoštevam njeno mnenje, torej se srečamo ob 19 na chatu v četrtek.

bom dal jutri še navodila gor...

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by A. on 06.11.2002 at 12:20:48

Povezovanje je posebna oblika druženja, zato je prav da ga naredimo en dan ko bodo vsi sporščeni, ko bomo vsi pripravljeni na to.

mal sem razmislu, če se dobimo ob 19 pol boste težko čakal na boruta, zato je dobr da damo obred na drug dan, mogoče drug teden v sredo.

Poleg tega pa se je treba na to pripravit, zato je prav se dobimo nek poseben dan, v sredo 13.11, na chatu ob 20 h.

vmes bomo uredil in poskusili skupaj pripravit, predlagat vse potrebno, da nas bo obred povezal in da bomo našli skupno pot.

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by EvaZh on 06.11.2002 at 15:42:07

 :-/ Nehej že odlašat leško takrat mi že poteče 9 lun bom šla u porodnišnicooo... pa tko me firbc matra, kaj se bo dogajal  ;D

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by A. on 13.11.2002 at 08:58:36

danes se dobimo na chatu, kjer bomo imeli obred povezovanje.

ta obred je zgolj simboličen gre pa predvsem zato da poizkusimo spet najti izhodišča in smeisel tega druženja, predvsem pa  dadelimo poglede na ustvarjanje na forumu za na prej.

zavedamo se, da smo na forum prišli z določenim namenom, zavedamo se, da vsi ki ste na forumu oblikujete njegov dogajanje in da prinašate s svojim pisanjem skupne rešitve, odgovore, včasih na drobna včasih na velika vprašanja.
tako delimo znanje in izkušnje in te izkušnje in modrost prenašamo tudi drugim.

to bo prvo veliko zasedanje vsega foruma v živo. Zbrali se bomo kot skupnost in izvedli obred govoreči krog, ker bo vsak imel na voljo čas da pove svoj pogled ostali pa bomo to sprejeli in potem bomo ko bomo mi na vrsti bomo napisali svoj pogled.

to bo šlo v smeri razumevanja različnih pogledov in iskanja skupnih točk.

Verjamem da vse ki smo na forumu družijo skupni interesi, to je druženeje prijateljstvo, modrost, iskernost, resnica, zavedanje in spoštovanje, včasih imamo samo različne poglede na način dela zato pride do tega da nas kakšna tema odpelje in nam pokaže pot nazaj.

torej to bo obred sprejemanja in dajanja, to bo obred ko bomo delili naše notranje občutke in se tako bolje razumeli, sprejemali in si tako pomagali in spodbujali tudi v trenutkih ko se zdi da imamo mi prav, vendar bomo vedeli da je prava pot v dopolnitvi in zlitju vseh pogledov.

upam da bodo takšni obredi na forumu postali tradicija, kot so bili ti obredi tradicija naših dedov kjer so se znanje in vrednote prenašale iz roda v rod.

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by gape on 13.11.2002 at 21:03:36

gape je na vrsti:::

20:52:43 [gape] občutki so hudo mešani, ampak je več dobrih kot slabih ; želje ni ... je namera ; strahov ni, zaupam, vem, da je namera močnejša ... namera pa je velika, one vse so neskončne, če so združene, če se podpirajo so neskončne ... ja namera je že zgenerirana ... tavelika ... zdej je samo še tamale treba

20:52:53 [Edi]>[gape] ha ha a vidiš v čem je razlika privat sporočila in javnega klika na osebo , ko je privat je > pred imenom, ko je javno je > za imenom

20:53:07 [gape] A ZA COPY PASTE niste slišal še?

20:53:27 [gape] ja definitivno ... crappity smack OFF ILLUSION

20:53:44 [A] ja dejmo pisat v wordu pa pol copy paste da bo šlo hitrejš

20:53:53 [gape] zdej bom obnovil za ostale

20:54:01 [gape] potekalo bo tako da bomo v govoreèem krogu od zgoraj navzdol povedal svoje obèutke želej in strahove glede foruma

20:54:08 [Karmen] EvaZh> jaz sem še zelo daleè od kake take konstante Eva, mislim sploh, da si je tudi ne želim

20:54:36 [gape] obèutke želej in strahove glede foruma

20:54:49 [gape] obèutke želje in strahove glede foruma

20:55:04 [gape] po vsti od a navzdol

20:55:11 [gape] zdej je harry

20:55:29 [gape]  (smajli :) ) pomen da sm fertik se mi zdi ... intenziv ...

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by A. on 14.11.2002 at 08:25:10

evo še zaključek je potreben da pogledamo nazaj kaj smo se naučili.

včeraj je bil lep večer, ene dve ure smo se učili poslušat, sprejemat, dajat in se zavedat da imajo drugi prav.
včasih nam je uspelo včasih ne smo pa stopili na pot kjer poizkušamo razumet in potem uredit v zadovoljstvo vseh.
vmes smo se mal slišal, verjetno smo se tu povezal s suzino skupinico(čeprav niso klical nazaj), ja mi smo mislil tudi na vas in v mislih smo bili skupaj.

svoje občutke bi povzel takole.
svoje občutke sem strnil v dva stavka da mi je odlično ker smo sestavil en forum in ker se pogovarjamo na en lep prijateljski način in pa to da me včasih  skrbi za to kako forum peljat naprej.
odkril sem da je star 12 full uredu punca, je taka prisrčna, mh nisem si mislu k je prej nisem poznal, vsi ostali so mi dal full uvidov kaj in kako čutijo. sem sicer 2 ure čist spoštoval vse skupaj in sprejaml, sam na konc sem pa tud dojel en vzorc, k mi je edo neki reku k sva mela oba prav sem hotu dokazat moje stališče pa sem po dveh stavkih ugotovil kaj delam in se zahvaljujem edotu pa evi da me je spomnila.

evo tolk od mene blo je fino, šlo je počas, bomo drugič poizkusil hitreje urejat, ampak začel pa smo in to je tist kar je pomembno, ustvarjat ne le razmišljat in dokazovat, s tem ko sprejamo in delimo vsi dobimo na nek neobvezen način.

hvala vsem ker ste delili občutke in misli z mano.

A.

Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by Susi13 on 14.11.2002 at 10:19:52


wrote on 14.11.2002 at 08:25:10:
evo še zaključek je potreben da pogledamo nazaj kaj smo se naučili.

včeraj je bil lep večer, ene dve ure smo se učili poslušat, sprejemat, dajat in se zavedat da imajo drugi prav.
včasih nam je uspelo včasih ne smo pa stopili na pot kjer poizkušamo razumet in potem uredit v zadovoljstvo vseh.
vmes smo se mal slišal, verjetno smo se tu povezal s suzino skupinico(čeprav niso klical nazaj), ja mi smo mislil tudi na vas in v mislih smo bili skupaj.

svoje občutke bi povzel takole.
svoje občutke sem strnil v dva stavka da mi je odlično ker smo sestavil en forum in ker se pogovarjamo na en lep prijateljski način in pa to da me včasih  skrbi za to kako forum peljat naprej.
odkril sem da je star 12 full uredu punca, je taka prisrčna, mh nisem si mislu k je prej nisem poznal, vsi ostali so mi dal full uvidov kaj in kako čutijo. sem sicer 2 ure čist spoštoval vse skupaj in sprejaml, sam na konc sem pa tud dojel en vzorc, k mi je edo neki reku k sva mela oba prav sem hotu dokazat moje stališče pa sem po dveh stavkih ugotovil kaj delam in se zahvaljujem edotu pa evi da me je spomnila.

evo tolk od mene blo je fino, šlo je počas, bomo drugič poizkusil hitreje urejat, ampak začel pa smo in to je tist kar je pomembno, ustvarjat ne le razmišljat in dokazovat, s tem ko sprejamo in delimo vsi dobimo na nek neobvezen način.

hvala vsem ker ste delili občutke in misli z mano.

A.


Zadnje čase mi postov na temle forumu nekako ne želi pošiljati, upam, da bo tale šel skozi "nevidno cedilo"... ;) :)

A., po vajinem pogovoru z Zoranom, smo se spomnili na vas in se vam v mislih pridružili. Nismo se pa oglašali, klicali ali prišli na chat, ker je bil včerajšnji večer namenjen klepetu v živo.

Meni osebno veliko pomeni misel, ki jo poklonim nekomu. Verjamem, da s tem, ko nekomu v mislih povem: "Rada te imam.", dotična oseba to začuti. Tako ali drugače.

Bili smo skupaj, četudi ne fizično... :)

Sem pa vesela, A., da ti je bil včerajšnji večer všečen! :) Še na več večerov, kateri nam bodo krasen spomin... ;) :)

Objemčka,

Suzana

Title: Glede tega konstantnega Re:  povezovanje na forumu
Post by KarmenA on 14.11.2002 at 10:51:02

Zadovoljna sem, da sem se povezovanja na forumu udeležila. Je za pozdravit chate nasploh, ker odlično pripomorejo k spoznavanju in zbliževanju, določanju skupnih ciljev, namer, tudi sprotnemu razreševanju konfliktov. Četudi smo le stranski opazovalci v določeni situaciji ali na začetku v dejavnosti foruma in društva, je zelo pomembno, da smo v stiku z željami mislimi, tudi morebitnimi nevarnostmi, ki jih kot posamezniki občutimo glede foruma.
Ta konstanta zgoraj je iztrgana iz konteksta in je odgovor na popolnost kot o njej razmišlja EvaZh:"Glede tega konstantnega zavedanja, da sem popolna, pa da so seveda popolni tudi vsi ostali, je pa tko. Ko se bom enkrat zavedala, da sem absolutno popolna, se bom absolutno sprejemala in se imela rada. To je vsa čarvonija, ki sem jo imela v mislih. A si želiš imet se rada?"
Seveda si želim imeti rada, Eva. In to ljubezen ne vidim kot absolutno konstanto ali bolje kot taka ne more obstajat. So pa večja in manjša približevanja. Dokler sem še živa. Ali bolje vsaj mal tud s prstki migam. ;)
(hvala EvaZH, tvoja razlaga mi je dobrodošla.)

En pozdravček vsem, ki so se chatanja udeležili in vabilo za naprej velja tudi tukaj.


(Kaj je bilo narobe s hitrostjo chata?? A to zna kdo razložit? V tem času mi je mašina pastala tudi po 3 minute :-[)Morda sem včeraj - no danes malo na hitro odšla, nisem se posebej poslovila, je bilo ob tej počasnosti modema ??? zakaj (prišla tudi nazaj . če pa je kdo dojel slučajno moj odhod kot eno izraženo gesto, naj mu to takoj iz glave splašim. Me je pa hčera kar naprej vmes priganjala, da odideva, zato sem jo vmes peljala spat.)


Karmen


Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by Star12 on 14.11.2002 at 11:04:40


wrote on 14.11.2002 at 08:25:10:
odkril sem da je star 12 full uredu punca, je taka prisrčna, mh nisem si mislu k je prej nisem poznal, vsi ostali so mi dal full uvidov kaj in kako čutijo.
A.


A. Hvala...  :D od Star12 in ne star  12 ....  ;D
naj ti bo, ker si glih Ti...

in... A. seveda me poznaš...  ;)

saj vem, da sem preveč govorila, ups-pisala, ko si imel Ti besedo/pisanje, izražanje svojih misli in predlogov za forum, eh, saj bo, bom drugič manj...oki...rada govorim, ups/ pišem, ne moram bit tih, tko k sem mogla bit včeraj...hiiiii

Se opravičujem vsem, ki sem JIM "skočla" v besedo.

In drugače... meni je bilo všečno, da je vsak  izrazil svoje mnenje, lahko bi bilo sicer kaj več želja, no jaz sem svojo izrazila. Kar se pa tiče povezave...

Vsi ki ste karkoli izrazili, delili, se vam na moč zahvaljujem in sprejela sem vse, kar ste izrazili.
( občutke, misli in želje ). Želim si, da bi bilo vaše izražanje še bolj GLASNO, predvsem pa, da bi se skupaj potrudili, da bi To tudi PELJALI NAPREJ...

in ja, vsak je imel svoj PRAV!

Trenutno imam v mislih VSE VAS, aha in se že miselno povezujem z VAMi,  ;)

Pošiljam Vam Sonce in naj  VAS  žarki NJEGA dosežejo, kjerkoli že STE, moji Dragi prijatelji forumovci...

... ŽELIM Vam lepo DAN!

SONČEK V OČEH, NASMEH na LICIH in LEPOTO v DUŠI...

Se bomo še naprej povezovali, kajne...

Kolk sem HAPPY!  :D

In A. forum bomo PELJALI skupaj naprej... Naj bodo vse tvoje Skrbi Odveč... ustvarili, da bomo še močnejšega-SKUPAJ! ;)

Hvala Vam, ker STE!    :D

Star12   :D


Title: Re:  povezovanje na forumu
Post by gape on 14.11.2002 at 11:09:06

jest bi vseen imel to povezovanje ob torkih ...

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.