Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Splošno,  aktualno ... >> Intent
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1017906316

Message started by gape on 04.04.2002 at 09:45:16

Title: Intent
Post by gape on 04.04.2002 at 09:45:16

..."Intent is not a thought, or an object, or a wish. Intent is what can make a man succeed when his thoughts tell him that he is defeated. It operates in spite of the warriors's indulgence. Intent is what makes a man invulnerable. Intent is what sends a shaman through a wall, through space, to infinity.
Don Juan Matus, The Wheel of Time

Intent, for the seers of don Juan's lineage, is the vibratory force in the universe that is aware of itself, and which is the basis of everything we do.

MAGICAL PASSES
http://www.cleargreen.com/english/Work/index.html

Title: Re: Intent
Post by herby on 04.04.2002 at 21:34:19

Bom v slovenšno dal:
     Namera ni misel, predmet ali želja. Namera je tisto, kar naredi človeka uspešnega, čeprav mu misli govorijo, da je izgubil. Deluje navkjub bojevnikovi popustljivosti. Namera naredi človeka neranljivega.  Namera je to kar pošlje šamana skozi zid, skozi vesolje v neskončnost...

     Ja to je to. Al boš pustu, da ti zunanji dogodki ustvarjajo čustva in misli, ker boš reagiral. Al pa boš imel namero in boš ne glede na zunanje dogodke fural svoje in si sam ustvarjal resničnost.  Ali boš rekel LJUBIM ne glede, kaj mi pride na pot in tako storiš. In ravno ko te življenje najbolj jebe se situacija pomiri, celo vesolje se obrne, ker si tako rekel.

      Namera je močno ustvarjalno orodje.

Title: Re: Intent
Post by MIKE on 09.04.2002 at 13:23:29

Ja seveda je lahko namera, vendar skozi vsa cedila, vse bistvo je končna beseda ki zaobjema vse - brezpogojna ljubezen.

Če je to ni namere, ni želja, ni upanj, ni sanjarjenj, temveč je tukaj - zdaj.

Title: Re: Intent
Post by LittleStar on 10.04.2002 at 09:58:22


MIKE wrote on 09.04.2002 at 13:23:29:
Ja seveda je lahko namera, vendar skozi vsa cedila, vse bistvo je končna beseda ki zaobjema vse - brezpogojna ljubezen.

Če je to ni namere, ni želja, ni upanj, ni sanjarjenj, temveč je tukaj - zdaj.


Všeč mi je, kar si napisal.

Title: Re: Intent
Post by gape on 10.04.2002 at 10:07:47


MIKE wrote on 09.04.2002 at 13:23:29:
... ... ... brezpogojna ljubezen.
Če je to ni namere, ni želja, ni upanj, ni sanjarjenj, temveč je tukaj - zdaj.

vse lepo in prav, dočim po definiciji, je brezpogojna ljubezen mogoča šele na četrtem nivoju zavesti, do takrat je samo ljubezen, bolj ali manj brezpogojna. tiste ki ste spucani do četrtega nivoja bi pa lahko na prste ene roke preštel, če vas je sploh tolk.
pa da ne bo kdo vn padu, niti sebe ne štejem na četrti nivo, se še kar naprej z egom ubadam ;)

pa tudi s tem, da pol ko si (že) v takoopevani brezpogojni ljubezni (4+), da takrat namere ne rabiš več, se skor ne morem strinjat.

namere nam manjka, zelo, kaj nameravate za soboto 13. aprila naprimer.
no kaj???

Title: Re: Intent
Post by LittleStar on 10.04.2002 at 10:20:14

Jaz bi ti iz srca priporočala, da prebereš od Grabarja - Duh resnice, oz. bi vsem. No, pa saj, ko bo cajt za to ;). Pravi, da na koncu je nič, tema. In kao vse kaj lahko narediš za odrešitev (svojo) je darovanje 'sebe' nekomu, nečemu. Pa saj si to že 400x slišal. ;) To bi lahko bila ena lepa namera.

Title: Re: Intent
Post by ana on 10.04.2002 at 10:57:57

Grabarjevo knjigo (kanalizirano)  Človek (Duh resnice) je pomagal izdati poleg drugih tudi Viktor Gerkman. Zelo poučno, kaj piše Gerkman v zadnji Auri o tem...

Title: Re: Intent
Post by gape on 10.04.2002 at 11:06:03

a to nameravata vidve
grabarja men v glavo prpelat?
jest mam že zadost nalog za soboto.
ne rabm več nameravat sm nameravu že prej, morm samo spelat vse tko kt je treba.
100%

kaj VI nameravate?

Title: Re: Intent
Post by LittleStar on 10.04.2002 at 12:50:34

Ana, bi hotela malo opisat, o čem piše? Ko ravno nimamo Aure tukaj, pa me res zanima.

Title: Re: Intent
Post by ana on 10.04.2002 at 13:23:43

Žal mi je, če te bom razočarala, a članek je predolg, da bi ga lahko v parih besedah obnovila. Gerkman v bistvu odgovarja na vprašanje bralca, ki ga sprašuje, kako je mogoče, da ga je človek, h kateremu se je šel zdravit in ki ima zelo veliko zdravilno moč, poskusil izkoristiti, da pač tega ne more razumeti. In potem mu Gerkman zelo lepo razloži s svojim primerom.
Kar pa je zame med drugim bistveno (z mojega gledišča razumevanja) je to, da je knjiga ČLOVEK popolnoma kanalizirana.
Saj veš, samo orodje si, skozi tebe govori drugo (ponavadi višje duhovno) bitje. Ta knjiga z avtorjem nima nič skupnega razen tega, da je bil on kanal.
Posebej pa poudarjam, da Gerkman ne uporablja imena avtorja in ne imena knjige. A v članku je toliko podatkov, da v trenutku dobiš s pomočjo COBISSa vse: pod avtor  odtikaš Gerkman in dobiš ustrezno povezavo.

Malo sem cvikala zaradi tega, ker ni lepo, da človek širi grde novičke. Saj veš, če ne znaš o drugem povedati nič lepega, tudi grdega ni treba. Zato pa raje vidim, da si vsak sam prebere članek v Avri, pa če bo kdo prišel do drugačnih ugotovitev od mojih (da lahko moje argumentirano zavrže), bi ga lepo prosila, da me na to opozori.

Title: Re: Intent
Post by MIKE on 10.04.2002 at 13:44:15

ana, dej mi prosim odgovori, kaj hočeš povedati s tem, da je knjiga DUH RESNICE v celoti kanalizirana?

Ne razumem čisto tega?

Title: Re: Intent
Post by ana on 10.04.2002 at 13:53:54


MIKE wrote on 10.04.2002 at 13:44:15:
ana, dej mi prosim odgovori, kaj hočeš povedati s tem, da je knjiga DUH RESNICE v celoti kanalizirana?

Ne razumem čisto tega?


še zmeraj mislim, da bi bilo bolje, če se prebere članek - meni je sedaj težko obnavljati s svojimi besedami tisto, kar sem prebrala

kar se kanaliziranja tiče (samo moje osebno mnenje): verjetno na celem svetu ni čisto čistega kanala oz. vedno je prisotno nekaj osebne note posameznika

si to hotel?

Title: Re: Intent
Post by MIKE on 10.04.2002 at 14:01:09

Hočem te vprašati, v kakem smislu kanalizirana?

Ne poznam čisto dobro pojma - kanalizirati!

Title: Re: Intent
Post by LittleStar on 10.04.2002 at 14:14:11

Človek je Grabarjev prvenec, Ana. Duh resnice je pred kratkim izšla. Jaz mislim, glede kanaliziranja - valjda je osebna nota, saj drugače sploh ne gre, po moje. Nekdo je ravno s točno določenimi lasnostmi tisti primeren za določena sporočila. Sicer pa si bomo prebrali, in poročali.

Title: Re: Intent
Post by gape on 10.04.2002 at 14:18:57

to zgleda nekako tako

odpreš kanal do svojega višjega jaza, odmakneš ego na stran, popolnoma, čim bolj, bolj ko ga umakneš bolj si čist kanal.
zdej lahko si kanal svojega višjega jaza, ki je direkno priklopljen na vesolje - enost, lahko pa kanaliziraš nekega mojstra ali recimo vodnika al pa koga druzga ... smo odpret se moraš.

Title: Re: Intent
Post by MIKE on 10.04.2002 at 14:24:06

Little Star. zgolj v info, ker sem Andrejev prijatu.

Napisal je že pred leti knjigo ČLOVEK, parkrat ponatisnjeno, kot jest vem je Duh Resnice njegova druga knjiga.

Kar se tiče kanalov, zdej razumem. Nevidni svetlobni snopič iz neba v govorca. Njegov ego, njegova osebnost nima velikega vpliva na to kar govoril. Torej se prepusti višjim umom, energijam, duhovom....?

Mislim da sem prav šteknu.

Title: Re: Intent
Post by ana on 10.04.2002 at 14:25:46


MIKE wrote on 10.04.2002 at 14:01:09:
Hočem te vprašati, v kakem smislu kanalizirana?

Ne poznam čisto dobro pojma - kanalizirati!


oprosti, nisem vedela

oseba pade v trans in nato piše ali govori ali riše itd... če ni v transu, ne zna risati, pisati ali govoriti tistega, kar dela v transu. V transu se poveže z duhovnimi bitji, ali, še bolje, oni se povežejo z njim.
tak primer je v južni Ameriki: človek kakih danes petdesetih let ustvarja slike Van Gohga in takrat živečih slikarjev. Pred mnogimi leti sem ga gledala na televiziji: dali so mu papir na tla, stisnili barvo nanj in on je začel z golimi nogami. Gibom komaj slediš, v parih minutah je slika gotova - prepoznavna po slikarju, ki je moškega uporabil za kanal. Lahko je ustvarjal dve sliki naenkrat , z vsako roko drugo, na koncu se je celo podpisal tako kot slikarji. Slikal je z zaprtimi očmi, s telesom je rahlo nihal (zibal) sem in tja. Opisuje ga tudi Shirley MacLean v knjigi Iskanja ali pa Potovanje vase, ne vem več. Osebno ga je obiskala in doživela njegovo slikanje. Kot zanimivost: slikar, ki je slikal skozi medija, ji je predal preko njega tudi sporočilo. Ko se je peljala k mediju, je premišljevala o tem, kako bi se znebila nekaj kg. Rekel ji je, da se ji z odvečnimi kg ni treba ukvarjati. Nekaj življenj nazaj mu je, slikarju, ona služila kot model v Parizu. Označil jo je kot žensko, ki je uživala v ljubezni. Pa vpraša Shirley, če je bila prostitutka, on pa nazaj užaljeno, da ne, da je imela rada življenje. Shirley se  je tudi spominjala, kako se je počutila v Parizu domače, ko je snemala film Sladka Irma, in šele sedaj ji je bilo jasno, zakaj.
Med drugo svetovno vojno je v Ameriki živel Edgar Cayce (upam, da sem prav napisala, ker pišem po spominu). Bil je neverjetno uspešen zdravilec, vedeževalec - a niti ene stvari se ni spomnil, ko je padel ven iz transa in o zdravljenju ni vedel nič, ker ni bil izobražen. Ker so proti njegovi volji delali poskuse z njim, ko je bil v transu, je kasneje med seansami vedno bila prisotna tudi njegova žena.
Izredno veliko knjig je napisanih s pomočjo kanaliziranja (mogoče bi se reklo s pomočjo Sv. duha, po navdihu? npr. Evangeliji Jakoba Lorberja, veš, kako obsežno delo - narekovano - je?)
Veliko kanaliziranj je bilo posnetih na magnetofonski trak in nato so bili narejeni zapiski, pa kasneje pretipkani itd..

še bi se dalo  o tem...

Title: Re: Intent
Post by Andres on 10.04.2002 at 20:14:21

Ker ste ravno pri kanalih.  Kdo ve kateri pokojni slovenski pesnik bi lahko napisal taksen verz?

Andres

Naj rojak vstane,
naj si oči pomane!
Glejte fantje njega ko vojaku gre nasproti,
Žvižga si v nebo in plane.
Krivica se godi vaščanom.


Title: Re: Intent
Post by beno on 11.04.2002 at 08:33:31

to je od Prešernovega Franceja ;)

Title: Re: Intent
Post by LittleStar on 11.04.2002 at 08:40:29

Ob tem izčrpnem članku se res zamisliš. Spet ta dvojna morala človeka. Manipuliranje z močjo, ki dejansko ni naša, nam je vsem v pogubo. In na drugi strani nezmožnost priznanja nemoči kot samo človeka.  

Title: Re: Intent
Post by Andres on 11.04.2002 at 09:20:03


wrote on 11.04.2002 at 08:33:31:
to je od Prešernovega Franceja ;)


Točno Beno. Od Franciskota je.  Mislim da je to njegov najnovejši verz. 1996

Andres

Title: Re: Intent
Post by Padli_Angel on 11.04.2002 at 21:10:04

Men je pa zadnč enkat Prešrn reku, da ma poln k.... folka k se kr neki dela pa misl da kr ve vse pa da se dela da je kr neki!

Ma kako kanalizirane! Štala ti rečm!

Men to gre kr tko ne da sm v kakm trans al pa kej. Ka jez vem. Mrbit je bil pa kšn drug. ???

Včer sm mogu pist tole:
Glavo z mislimi so mi polnili,
po svetlobi hrepeneči.
Iskali so odraz.
Želeli so videti moj obraz.
Tančica zakrila je krvav pot.
Zakaj sem dovolil,
da v svet tak sem se rodil?

Zdej nej mi pa en pove ka je tole zgori?

Štala

PA

Title: Re: Intent
Post by Susi13 on 11.04.2002 at 23:19:10

Padli_Angel!

Brez zamere, prosim, toda prav nasmejala sem se, ko sem prebirala tvoj post! Zanimiv način pisanja...

Nekaj mi ni čisto jasno... Mi lahko razložiš, kako se ti dogaja oz. kako pride do tega, da "moraš" pisati?

Suzana ::)

***Življenje je polno presenečenj. Naj tako tudi ostane! ;)***

Title: Re: Intent
Post by Boo Ruth on 13.04.2002 at 01:18:50

Ojla, to pa tudi mene zanima. Kje in kaj ti to delaš?

Borut

Title: Re: Intent
Post by samonekdo on 13.04.2002 at 07:20:49

Padli_Angel....

VSTANI!

Namera? Nekaj se odločiti, da narediš.
Samo to.

Zakaj toliko govora? Lepota je v preprostosti.

Title: Re: Intent
Post by Angel on 15.04.2002 at 13:23:05

Padli Angel-  >:(ne zameri, ampak odgovor bo namenjen izključno tebi! Prosim te, da spreminiš svoj nik, žal sem bila registrirana pred tabo kakor Angel, pa da bi ne prišlo do pomot, si naslednjič, ko izbreš nik oglej, če ga nima kdo že pred teboj! Podobnosti med nama ni, bi pa vseeno želela, da spremeniš nik, da bi ne prišlo do kakšnihkoli zomot. Prokleto slabe izkušnje imam z nekaterimi forumi,  ???zato te prosim za to uslugo. Prav?
Angel*

Title: Re: Intent
Post by LittleStar on 15.04.2002 at 13:41:03


Meni je name 'Padli Angel' všeč in je na svojem mestu. Zakaj te moti, saj ni isto kot Angel? In zakaj te ne moti ime 1. Angel, ki je prav tako za tabo registrirana? In kje piše, da se ne sme registrirat še 99 Angelov? Ali ni malce smešno si svojiti ime, ki ni tvoje? Pa, če izvzamemo logiko in moje pametovanje, pridemo do - 'kaj pa mene to sploh briga in kaj pa jaz vem' in do enega 'sori'. Mogla sem povedat svoje mnenje.  

Title: Re: Intent
Post by Angel on 15.04.2002 at 14:13:52

Na vsak zakaj, je svoj zato...naj napišejo modelatorji, mene osebno ne zanima, kaj moti tebe...si samo ena od mnogih. Mene moti, ker, če si dobro brala, sem povdarila, da imam slabe izkušnje z forumi, se ni to zgodilo prvič...pa žal tudi to ne, da se vedno oglasi prva ženska...in se je... Prosila sem pa izrecno Padlega Angela in ne tebe, naj on napiše...Tisto-morala sem se oglasiti, pa je čisto mem...Mora se samo...umreti...vse ostalo pa ne!
lp
Angel* ;D

Title: Re: Intent
Post by LittleStar on 15.04.2002 at 14:35:24

Definitivno imaš prav: naj on napiše, saj si se izrecno nanj obrnila, ampak če ne bi želela 'motenj', bi mu napisala na privat mail. Sem se zavedla svojega dejanja v trenutku. Tudi meni ni najbolj simpatično, da je pač v moji naravi, da se potegnem za nekoga, ki se v danem trenutku ne more. Še bolj se bom potrudila zaupati namenu v srcu brez nepotrebnega govoričenja. Morda pa tale le ni bila tako zaman, vsaj jaz se lahko zahvalim za to spoznanje. Med mogla in morala pa je razlika (zame).

Title: Re: Intent
Post by gape on 15.04.2002 at 14:45:50

mene je tud padli_angel mal zmotu, za hipec, saj je ono ime za luciferja, bi reku satana, in ne vem kaj točno bi kle on hotu iskat, sicer pa ... sej vemo kako je  ... sprejmi najtemnejše v sebi ... sploh pa ti ki se imaš za angela ;) ...  in angel če imaš slabe izkušnje s forumi ... sprejmi to, tuki ne rabiš imet slabih česarkoli, ker mi sprejemamo vse, podolgem in počez. tud 'tačrne', tud oni se bodo presvetlili z našo svetlobo, če jo bomo le oddajali v zadostni meri.

dej za hec napiši točno zakaj bi hotela od padlega da spremeni svoj nick ... kakšen je tvoj namen pri tem?

Title: Re: Intent
Post by Angel on 15.04.2002 at 15:21:30

Hvala Gape! Registracija nikov je ravno zato, da se ločimo med seboj. Ni panike, ne lastim se nobenega angelskega imena, lahko smo vsi Angli od 1 do milijon...Potem tudi registracija ni potrebna, imam prav? Nik je samo nekaj s čimer se sama podpišem in stojim za tem, pa saj se lahko s popolnim imenom in priimkom, me ni sram ničesar. Lahko pišem ali pa ne, vse je moja prostovolna volja. Lahko tudi neham, če ne želim in ne vidim več smisla v pisarijah, samo nikov ne bom menjala, ker si mi niti da ne, pa tudi smisla nima nobenega. Predno nekdo začne pisati se mora registrirati, tega se nisem spomnalila jaz, ampak vi. Naj bo po vaše. Naj nas bo milijon enakih nikov, se bomo pa ločili po pisarijah. Sedaj pa direktno sprašujem uno Star, kako bi reagirala ona, če bi jutri brala poste od Star1 do 100. Bi ji bilo všeč ali ne?
Samo to sem imela namen napisati. ;D
Lep dan vsem skupaj!
Angel*

Title: Re: Intent
Post by LittleStar on 15.04.2002 at 15:45:23

Ne razumem te spljoh. Zakaj potem nisi isto napisala registrirani osebi '1. Angel'? Pa itak noben od teh dveh nima istega nicka kot ti - ::)halooooo - on je Padli Angel.

Title: Re: Intent
Post by gape on 15.04.2002 at 16:16:27

je že v redu angel
se pa pridružujem zvezdici - zakaj si se spravla na padlega angela?
sej ločimo med angelom, 1.angelom in padlim angelom, tudi sistem vas vodi kot različne idividuume.
in ni res da se je TREBA registrirat če hočeš postat, lahko postaš neregistriran, ampak potem lahko res izgubiš SVOJ nick, zaradi zlobe nekoga drugega.

skratka ti sam gasa ... ne obremenjuj se tolk ... no ja mogoče se bo pa padli preimenoval ...  ;D

Title: Re: Intent
Post by Angel on 15.04.2002 at 16:49:36

Vedno spoštujem mnenja drugih, prepirati se mi pa resnično gabi, prav tako, pa odgovarjati na vse zakaje. ;D Star zakaj nisem odpisala Angelu1, te zanima?
Ti moram odpisat? No, naj bo, ker mu <nisem in pika>! Zate mi je pa čisto vseeno ali me razumeš ali ne...sploh pa ne pričakujem od kogarkoli tu gori, da me razume...Gape tebi pa se zahvaljujem, ;D ker ne želim, da bi povzročila The never end of story...
Lep dan obema še naprej!*
Angel števika:3

Title: Re: Intent
Post by samonekdo on 15.04.2002 at 21:56:46

Sorry, Padli Angel, zamenjala sem te za Angel.
Angel bo pa že vedela, zakaj je šlo.


(Uh, Angel, upam da si prava.)

Title: Re: Intent
Post by Padli_Angel on 15.04.2002 at 22:51:31

??? Sam 2 posta al kak že temu rečete sem napisu pa je že total kriza! Mislm pa sej je ja vsakmu jasn da sm jst jst! Brat znamo vsi k smo tle gor. Po moje.  ???

Nism mu cajta za pist sploh pol k sem pa spet mal uletu pa  :o.

Nika ne bom menal pa tud superg ne četud bi se kdo obesu name da ne smem nost Nike superg k je to kršene ka pa vem česa.

Sm govoru s Suzi pa j rekla nj se skulirm pa k seb spravm pa  8).

Tko da Angel men je prov žov d maš ti bad filinge z drugh forumov - sam zakva morš pol vse to še tle gor vlačt? Razpuci!

Lohka pa damo na glasvanje. Ostanm al grem. Simpl.

Zjasnte se!

PA

Title: Re: Intent
Post by Valentina on 15.04.2002 at 23:06:56


Mene nik Padlega ne mot, ga tud ne zamenjujem, na hitrco se pa motm, ker ima Angel slikco od Veronike, tko da kle moram pa bol pogledat, sam mot me pa ne. Motm se pa, kar ma Angel znak da je tip, piše pa kot da je bejba, ampak mot me pa ne, sam motm se.


;D ;D ;D

Title: Re: Intent
Post by Andres on 15.04.2002 at 23:08:35


Padli_Angel wrote on 15.04.2002 at 22:51:31:
??? Sam 2 posta al kak že temu rečete sem napisu pa je že total kriza! Mislm pa sej je ja vsakmu jasn da sm jst jst! Brat znamo vsi k smo tle gor. Po moje.  ???

Nism mu cajta za pist sploh pol k sem pa spet mal uletu pa  :o.

Nika ne bom menal pa tud superg ne četud bi se kdo obesu name da ne smem nost Nike superg k je to kršene ka pa vem česa.

Sm govoru s Suzi pa j rekla nj se skulirm pa k seb spravm pa  8).

Tko da Angel men je prov žov d maš ti bad filinge z drugh forumov - sam zakva morš pol vse to še tle gor vlačt? Razpuci!

Lohka pa damo na glasvanje. Ostanm al grem. Simpl.

Zjasnte se!

PAVsi Angeli!

Glasovanj ne bo, saj ta nick ste si sami izbrali in je tudi vaš. Pravico odvzema nima nobeden, kot tudi ne zahteve po tem, da drugi uporabnik zamenja nick zaradi sorodnosti le tega.
Ti padli_angel pa se drži moje besede. Napisal sem da si tu dobrodošel in nam je vseeno če si Padli_angel ali Sadam Hussein.   Si član kot vsi ostali tule,z eno samo razliko. Ti imaš  dva posta ostali pa nekoliko več ali manj.. To seveda pomeni, da si na pravi poti tudi sam nabrati jih še več.

Ne razumem namreč prepiranja s strani Angela saj je forum zasnovan naravnost fantastično, dva uporabnika ne moreta imeti istega nicka in to je dovolj velik razpoznavni znak. In seveda. Slika ob nicku je ravno tako lahko pri vsakem drugacna.

Andres

Title: Re: Intent
Post by gape on 15.04.2002 at 23:59:16


N. wrote on 15.04.2002 at 21:56:46:
Sorry, Padli Angel, zamenjala sem te za Angel.
Angel bo pa že vedela, zakaj je šlo.
(Uh, Angel, upam da si prava.)

kakšna pa je bila namera???

Title: Re: Intent
Post by Angel* on 16.04.2002 at 09:44:38

Lep dan vsem skupaj!  :-*
Zadnje kar je, pa so prepiri,  :P ki se mi gabijo na moč... :-[ mene ne moti nič, ostane naj tako, kot je. Se moram komu opravičiti? ???  Veronika oprosti, tvoje slikice ne bom več uporabljala, se pač zgodi, če je nekdo nov in še ne ve, kako in kaj... :o Angel je pa ženska, da ne bo pomot, nik ni izbran po angelih in nima z njim nobene veze.  ;D ;D Je zgolj navdih mojega najljubšega parfuma. Torej tako...ne mi zameriti malo odkritosti, :P taka sem od nekdaj.  :D Padli_Angel ti pa piši in ne razburjaj se preveč, saj to škoduje zdravju in lepoti. Sama razumem različnost, me ne moti kakšne superge imaš, saj ima vsak človek v lajfu možnost lastne izbire... 8)Gape hvala za tvoje besede in nasvet,  ;D  saj si le modelator in imaš vso pravico napisati kar nam gre.  :P Torej, se beremo in pišemo naprej-samo please  ???brez prepirov, ker me potem mine volja do pisarij... :P
Lep dan še naprej vsem skupaj! ;)
Angel* ;D

Title: Re: Intent
Post by Marjana on 16.04.2002 at 10:01:21

Angel, upam da se bos se kaj prijavila kot Angel, ker sem ti poslalal sporocilo. :) (na e-mail ni slo skozi)

Title: Re: Intent
Post by Angel* on 16.04.2002 at 10:37:05

;D Lepa hvala Marjana! ::) Sedaj imam pa probleme z registracijo...ne morem se vpisat, ker ime že obstoji... :Pvseeno, bom pa <gost> nekaj časa... ;D
Ni panike! :D
Lep dan Marjani in ostalim tudi želi
Angel*

Title: Re: Intent
Post by Marjana on 16.04.2002 at 11:02:47

Hja, v bistvu se zdaj več ne registriras ampak logiras (login). Ce pa kaj nagaja se pa kar Gapetu pritozit. ;)

Title: Re: Intent
Post by samonekdo on 16.04.2002 at 20:15:46

Namera, Gape?

Title: Re: Intent
Post by gape on 16.04.2002 at 21:42:00

ja namera - intenet, to je thread o nameri namreč - preber si na začetku

Title: Re: Intent
Post by samonekdo on 17.04.2002 at 11:04:41

Gape, napisala sem, kaj je za mene namera.
O tem res ne rabiš pisat in pisat, včasih lahko bistvo zajameš v en stavek, v nekaj besed. Preberi si.

Če pa si hotel vprašati (ali reči) kaj drugega, pa kar.

Title: Re: Intent
Post by Dayaran on 21.06.2007 at 01:53:05


gape wrote on 04.04.2002 at 09:45:16:
..."Intent is not a thought, or an object, or a wish. Intent is what can make a man succeed when his thoughts tell him that he is defeated. It operates in spite of the warriors's indulgence. Intent is what makes a man invulnerable. Intent is what sends a shaman through a wall, through space, to infinity.
Don Juan Matus, The Wheel of Time

Intent, for the seers of don Juan's lineage, is the vibratory force in the universe that is aware of itself, and which is the basis of everything we do.

MAGICAL PASSES
http://www.cleargreen.com/english/Work/index.html


Gape, spet bi mal odprl tole temo glede nameravanja. Vidu sem, da si večkrat že omenju nameravanje v različnih postih, pa bi tebe vprašu, ker si pač strokovnjak na tem področju. Sam bl slabo poznam Castanedo...
A Castaneda kej opisuje točen postopek nameravanja? Se prav - a pač rečeš - nameravam, da se zgodi to in to, - al je še kakšna druga "fora" v samem postopku, da je še bolj učinkovit? Torej - kako dosežeš maksimalno moč oz. učinkovitost oz. realizacijo namere?
Kako pa kej v tvoji praksi? Se ti namere večinoma uresničjo (oz. materializirajo)?

Title: Re: Intent
Post by gape on 21.06.2007 at 10:43:28

no ja
pr vrhu foruma, med povezavami po forumu, je link na
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=preizkusi;action=display;num=1027933548;start=0

mism da kr use tm piše ...
kako in kaj ...

u moji praksi pa je tko, da je šlo prehitr in zdej blj pazm kaj nameravam ...

Title: Re: Intent
Post by Dayaran on 21.06.2007 at 13:21:26

Ma, sem pregledu že tist topic, pa nč posebnga nisem not najdu. Sam neko dogovarjanje za skupinsko nameravanje ipd.

Zanima me sledeče:
- kje lohk najdem Castanedine ideje in napotke glede nameravanja?
- a tista skupina intenders.com uporablja taisto tehniko kot Castaneda?
- kaj so glavne poante za uspešnost namere (npr. vera vanjo?....)
- a ma kej veze a namero izrečeš glasno al potihem oz. mentalno? (npr. pri mantrah velja, da je mentalno izrečena mantra velik močnejša od glasno izrečene) A je treba isto namero večkrat ponavljat? (npr. na intenders.com omenjajo vsakodnevno; men se pa zdi, da lohk nardiš samo enkrat al pa parkrat, če res nameravaš, bo to zadost)
- sama formulacija namere? Npr. lohk rečeš "Nameravam, da....." al pa "Moja namera je, da....." A ma to sploh kej veze? Ker namera je itak tvoj notranji vzgib in formulacija je samo njen zunanji izraz....

Tko, take stvari me zanimajo, pa bi rad mal predebatiru s kom, ki ma kej več prakse.

Kar se tiče tega, da je treba pazit, kaj nameravaš, se vsekakor strinjam s tabo!

LPD

Title: Re: Intent
Post by Mateja B. on 22.06.2007 at 12:22:40


Dayaran wrote on 21.06.2007 at 13:21:26:
Zanima me sledeče:
- kje lohk najdem Castanedine ideje in napotke glede nameravanja?
- a tista skupina intenders.com uporablja taisto tehniko kot Castaneda?
- kaj so glavne poante za uspešnost namere (npr. vera vanjo?....)
- a ma kej veze a namero izrečeš glasno al potihem oz. mentalno? (npr. pri mantrah velja, da je mentalno izrečena mantra velik močnejša od glasno izrečene) A je treba isto namero večkrat ponavljat? (npr. na intenders.com omenjajo vsakodnevno; men se pa zdi, da lohk nardiš samo enkrat al pa parkrat, če res nameravaš, bo to zadost)
- sama formulacija namere? Npr. lohk rečeš "Nameravam, da....." al pa "Moja namera je, da....." A ma to sploh kej veze? Ker namera je itak tvoj notranji vzgib in formulacija je samo njen zunanji izraz....


Napotki so razpršeni po njegovih knjigah. Prebrala sem Učenje pri Don Juanu in Moč tišine, pa še Prehod vračev Taishe Abelar in V sanjanju Florinde Donner Grau od dveh žensk iz Castanedovega kroga. Iz njih sem izvedela dovolj o nameri. Poleg tega so to zelo berljive knjige z zelo zanimivimi zgodbami.

Sama nisem človek za izvajanje tehnik, verjamem pa, da delajo, če si tak tip.
Pri meni namera dela tako: uresniči se, kadar na nekaj pomislim iskreno, jasno in dobronamerno. Nič želje in ob njej strahu, da se ne bo zgodilo. Nič samopomembnosti. Nič sebičnosti. Samo odločenost, in ja, tudi vera v to, da je nameravano prava stvar. Namera je nekaj podobnega kot volja: ali imaš voljo/namero za nekaj ali pa ne. Močnejša ko je in bolj ko si zavesten tega, kar nameravaš, prej in natančneje se bo izpolnilo. S tem, ko se spomniš na namero, ji dodaš energijo. Kot je z vsako mislijo, ki jo sprožiš: pozornost in s tem energijo pošlje tja, kamor je usmerjena. Misel je ustvarjalna sila. (V začetku je bila beseda ... ki je materializirana misel ...)

Po moji izkušnji tehnikalije (naglas ali potiho, kolikokrat na dan klicat namero ipd.) nimajo toliko veze. Gre za globoko notranjo odločitev in za predanost temu, kar nameravaš.

Pravzaprav je namera način, kako duh deluje v svetu. In na to se je treba priklopit. Vera seveda ful pomaga. Pa ne samo to, treba je bit tud čim bolj čist – v mislih, besedah in dejanjih. Tehnike so bolj pomembne za to, da se izčistiš in zbereš več energije.

Namera dela k veter.
Tako vztrajno in tako subtilno.
K veter, res.  ;)

Title: Re: Intent
Post by snow on 22.06.2007 at 12:27:46


Mateja B. wrote on 22.06.2007 at 12:22:40:

Dayaran wrote on 21.06.2007 at 13:21:26:
Zanima me sledeče:
- kje lohk najdem Castanedine ideje in napotke glede nameravanja?
- a tista skupina intenders.com uporablja taisto tehniko kot Castaneda?
- kaj so glavne poante za uspešnost namere (npr. vera vanjo?....)
- a ma kej veze a namero izrečeš glasno al potihem oz. mentalno? (npr. pri mantrah velja, da je mentalno izrečena mantra velik močnejša od glasno izrečene) A je treba isto namero večkrat ponavljat? (npr. na intenders.com omenjajo vsakodnevno; men se pa zdi, da lohk nardiš samo enkrat al pa parkrat, če res nameravaš, bo to zadost)
- sama formulacija namere? Npr. lohk rečeš "Nameravam, da....." al pa "Moja namera je, da....." A ma to sploh kej veze? Ker namera je itak tvoj notranji vzgib in formulacija je samo njen zunanji izraz....


Napotki so razpršeni po njegovih knjigah. Prebrala sem Učenje pri Don Juanu in Moč tišine, pa še Prehod vračev Taishe Abelar in V sanjanju Florinde Donner Grau od dveh žensk iz Castanedovega kroga. Iz njih sem izvedela dovolj o nameri. Poleg tega so to zelo berljive knjige z zelo zanimivimi zgodbami.

Sama nisem človek za izvajanje tehnik, verjamem pa, da delajo, če si tak tip.
Pri meni namera dela tako: uresniči se, kadar na nekaj pomislim iskreno, jasno in dobronamerno. Nič želje in ob njej strahu, da se ne bo zgodilo. Nič samopomembnosti. Nič sebičnosti. Samo odločenost, in ja, tudi vera v to, da je nameravano prava stvar. Namera je nekaj podobnega kot volja: ali imaš voljo/namero za nekaj ali pa ne. Močnejša ko je in bolj ko si zavesten tega, kar nameravaš, prej in natančneje se bo izpolnilo. S tem, ko se spomniš na namero, ji dodaš energijo. Kot je z vsako mislijo, ki jo sprožiš: pozornost in s tem energijo pošlje tja, kamor je usmerjena. Misel je ustvarjalna sila. (V začetku je bila beseda ... ki je materializirana misel ...)

Po moji izkušnji tehnikalije (naglas ali potiho, kolikokrat na dan klicat namero ipd.) nimajo toliko veze. Gre za globoko notranjo odločitev in za predanost temu, kar nameravaš.

Pravzaprav je namera način, kako duh deluje v svetu. In na to se je treba priklopit. Vera seveda ful pomaga. Pa ne samo to, treba je bit tud čim bolj čist – v mislih, besedah in dejanjih. Tehnike so bolj pomembne za to, da se izčistiš in zbereš več energije.

Namera dela k veter.
Tako vztrajno in tako subtilno.
K veter, res.  ;)


bravo, se podpišem :)

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.